7 tips voor winkeliers in corona-tijden

“KUT KLOTE FUCK … Hoe ga ik dit in ’s hemelsnaam doorkomen?”

Dit zal zo ongeveer wel de eerste reactie geweest zijn van vele winkeliers en andere zelfstandigen.

Ondertussen kiezen ook meer en meer winkeliers er voor om de komende 3 weken volledig te sluiten. Het ondernemershart bloedt, de volksgezondheid primeert…

Wat nu … na de eerste shock en verdriet, ontstaan creatieve ideeën bij vele ondernemers. Laat de moed niet zakken !

Enkele tips om deze crisis zo goed mogelijk door te komen :

  1. Laat je niet leiden door angst. Angst is de slechtste raadgever.
  2. Blijf in je werkritme. Sta op zoals je altijd doet en start je werkdag na een goed ontbijt.
  3. Communiceer met je klanten. Blijf met hen in contact. Via e-mail, telefoon, nieuwsbrieven, facebook, instagram …
    Zo weten ze dat je, ook als je gesloten bent, toch bereikbaar bent en toch kan verkopen.                                                    Blijf in contact zonder echt contact …
  4. Onderneem actie. Probeer manieren te vinden om toch te kunnen verkopen. Heb je een webshop, dan kan je daar nu volledig op focussen. Maar ook zonder webshop kan je wel wat doen. Foto’s trekken van je artikels en via facebook, instagram, … aanbieden en zelf gaan leveren bij je klanten of opsturen? Denk ook aan de kracht van whatsapp…      Probeer het te zien als een manier om nieuwe verkoopskanalen uit te testen. Vele mensen hebben nu noodgedwongen meer tijd, dus krijgen graag jouw mails en andere berichten.
  5. Denk al na over marketingacties nu en eens die corona crisis bedwongen is. Nee, geef niet in grote paniek mega-kortingen, maar denk na over andere acties om de klanten weer tot bij jou te krijgen. Eens deze crisis voorbij, wil iedereen echt wel weer nieuwe dingen, mensen zien, buiten komen… Wacht niet tot het zover is, maar werk er nu al aan.
  6. Communiceer met je leveranciers. Nee, zij kunnen niet al je bestellingen annuleren (zij staan evengoed met hun rug tegen de muur), maar staan wel klaar om je te helpen … andere levermomenten, gespreide betalingen, … iedereen wil samenwerken om nadien opnieuw te kunnen groeien !

Dit is een periode waar we allemaal door moeten, van kleine winkelier tot grote multinational. Denk creatief, en laat vooral je gezond verstand primeren. En hopen dat de storm dan snel gaat liggen…

Heb je behoefte aan een sparringpartner tijdens deze periode, wil je in een individueel traject alles uit deze periode halen om klaar te staan bij de nieuwe start na corona ?  Contacteer ons en wij bespreken hoe we kunnen samenwerken : welkom@2mpower.be